• De maan staat symbool voor onze kracht om vanuit een ritmische dans het leven te ervaren.

  maanmagie

 • Elke nieuwe maan is het symbool van een nieuwe impuls die wij van het leven ontvangen.

  maan kracht

 • Elke volle maan staat symbool voor de mogelijke bewustzijnsverruiming van de tot vorm gegroeide impuls.

  Maan transformatie

 • De maan is de wijze vroedvrouw voor alle wezens op aarde. Onze prachtige maan geeft aan ons aanwijzingen en ondersteuning om elke maand opnieuw een authentiek stuk bewustzijn / gereedschap te baren en te integreren.

  Kosmische doula

24-09: Nieuwe maan in Weegschaal

24-09: Nieuwe maan in Weegschaal

Tijdens deze maan cyclus bevindt zich de zon in het teken van Weegschaal. Onze blaas is verbonden met dit sterteken. Het hoofdthema van dit orgaan zou je kunnen benoemen als " geen weerstand bieden". De blaasmeridiaan is de langste meridiaan die we kennen. De blaas is verbonden met het onderbewuste. Met het loslaten, maar ook met positief willen zijn en daardoor geen angst willen hebben. Het kan zeer goed te maken hebben met aandacht, controle willen hebben over anderen, schuldgevoelens, schaamte. De blaas is gerelateerd aan je innerlijke overtuigingen. Uiteindelijk geeft het uitdrukking aan vrede en harmonie met jezelf. Aspecten die verbonden zijn met je blaas: aandacht, vrije tijd, ongeduld, rusteloosheid, in evenwicht willen zijn. Een vertaling van de archetypische energie van Weegschaal is o.a.: De vredestichter, de diplomaat. De precieze plek waar maan en zon deze keer bij elkaar komen verwijst naar een impuls / kans om door middel van onze creativiteit dichter bij ons centrum te komen.

8 oktober: Volle Maan (maansverduistering) in Ram

8 oktober: Volle Maan (maansverduistering) in Ram

Deze volle maan eclips in Ram heeft als overkoepelend thema het loslaten / helen van (oud) verdriet. Het sterteken is verbonden aan onze longen. Bij de longen hoort ademhaling maar ook reuk. Het heeft dus alles te maken met lucht hebben en krijgen. De longen staan in nauw contact met het hart. Ze hebben ook te maken met gevoelens aanvaarden en met het eigenbelang erkennen. Longen hebben ook te maken met vergeving en de daarbij behorende gevoelens te aanvaarden. De werking van de longen is bepalend voor het hebben van de stem, de gebaren, de beweging enz.. De longen geven voeding aan emotie en denken. De bijbehorende adem weerspiegelt de kwaliteit van de bloedsomloop. De stand van deze volle maan verwijst naar een mogelijkheid om vanuit een intuïtief en niet rationele wijze het leven te benaderen en om zo onschuld te hervinden. 

Praktische tips

Praktische tips

Yoga voor de longen Positie: Staande, ca 70 cm de voeten van elkaar verwijdert. Op de inademing zwaai je het bovenlichaam naar links met de linker arm gestrekt parallel aan de grond en de rechter hand op het centrum van je borstkast. Op de uitademing zwaai je naar rechts met het bovenlichaam en wisselen de armen van positie.Eten: witte groenten zoals bloemkool, donkergroene zoals broccoliDrinken: verzachtende kruidenthee, zoals kamille Op de blog vind je nog een goede set en mediatie voor deze fase.

wekelijkse les afgestemd op de maancyclus

wekelijkse les afgestemd op de maancyclus

Woensdag 18.15 tot 19.45, Locatie: Yoga Lifestyle Studio, Groenburgwal 9 G, Amsterdam Centrum. TARIEVEN: Proefles – 10 euro, 2e les gratis. Losse les – 12 euro, 10 ritten kaart - 100 euro ( 6 maanden geldig ).