• De maan staat symbool voor onze kracht om vanuit een ritmische dans het leven te ervaren.

  maanmagie

 • Elke nieuwe maan is het symbool van een nieuwe impuls die wij van het leven ontvangen.

  maan kracht

 • Elke volle maan staat symbool voor de mogelijke bewustzijnsverruiming van de tot vorm gegroeide impuls.

  Maan transformatie

 • De maan is de wijze vroedvrouw voor alle wezens op aarde. Onze prachtige maan geeft aan ons aanwijzingen en ondersteuning om elke maand opnieuw een authentiek stuk bewustzijn / gereedschap te baren en te integreren.

  Kosmische doula

20 januari 14:14: Nieuwe maan in waterman

20 januari 14:14: Nieuwe maan in waterman

Tijdens deze maan cyclus bevindt zich de zon in het teken van Waterman. Onze galblaas is verbonden met dit sterteken. Het hoofdthema van dit orgaan zou je kunnen benoemen als plannen maken en een eerste aanzet tot realisatie geven. Het visualiseren, opschrijven of inplannen van nieuwe dingen die je in dit jaar wilt verwezenlijken zou een goede manier zijn om vorm te geven aan de vitale energie van de zon. De precieze plek van de nieuwe maan, verwijst naar een impuls om iets in beweging te zetten dat verbonden is met contributie aan een groter geheel en het concretiseren van een ideaal dat de individuele behoefde overstijgt en jezelf lang kan overleven.

4 februari 0:09: Volle maan in Leeuw

4 februari 0:09: Volle maan in Leeuw

Het sterteken Leeuw beheerd het hart meridiaan. Het hart vertegenwoordigt ons bewustzijn. Deze meridiaan word gezien als de zetel van spiritualiteit en de plek van wijsheid en goed oordeel. Het hart is ook verantwoordelijk voor helderheid in communicatie. "IK WIL" is de mantra van het teken Leeuw. "Mijn wil is de uwe" is hiervan uiteraard de verlichte versie. Omdat de volle maan deze keer verbonden is met de meer of minder dramatische sensationele collectieve ontlading van onze onbewuste en instinctieve natuur is het zeker een goed idee om voorzichtig te zijn.  

Praktische tips

Praktische tips

Disbalans of blokkades maken zich kenbaar bij gevoelens en gedachten van b.v. haat, woede, ongeduld, angst om in het openbaar te spreken, schuchterheid, van binnen huilen maar naar buiten toe lachen, mentale verwarring, onzekerheid. Disfunctie in het zenuwstelsel, hoge bloeddruk, haarverlies, staar of hyperactiviteit zijn fysieke tekens van disbalans. Rood en / of bitter voedsel / drinken zolas b.v. rode biet, spruitjes, rucola,donkere chocolade ☺, koffie en zwarte thee ( de laatste drie uiteraard met mate…) Oefeningen: Alle oefeningen met de armen op hoogte van de schouders en hoger zijn stimulerend van hart en meridiaan. Op het blog staan een set + meditatie voor deze maancyclus.

wekelijkse les afgestemd op de maancyclus

wekelijkse les afgestemd op de maancyclus

Woensdag 18.15 tot 19.45, Locatie: Yoga Lifestyle Studio, Groenburgwal 9 G, Amsterdam Centrum. TARIEVEN: Proefles – 10 euro, 2e les gratis. Losse les – 12 euro, 10 ritten kaart - 100 euro ( 6 maanden geldig ).