• De maan staat symbool voor onze kracht om vanuit een ritmische dans het leven te ervaren.

  maanmagie

 • Elke nieuwe maan is het symbool van een nieuwe impuls die wij van het leven ontvangen.

  maan kracht

 • Elke volle maan staat symbool voor de mogelijke bewustzijnsverruiming van de tot vorm gegroeide impuls.

  Maan transformatie

 • De maan is de wijze vroedvrouw voor alle wezens op aarde. Onze prachtige maan geeft aan ons aanwijzingen en ondersteuning om elke maand opnieuw een authentiek stuk bewustzijn / gereedschap te baren en te integreren.

  Kosmische doula

27-07: Nieuwe maan in Leeuw

27-07: Nieuwe maan in Leeuw

Tijdens deze cyclus bevindt zich de zon in het teken van Leeuw. Dit sterteken is verbonden met ons hart. Een vertaling van de archetypische energie van leeuw is o.a.: De geboren leider of de vrouw die leiding geeft vanuit spontane wilskracht en die een enorme hoeveelheid zelfliefde heeft. In de astrologie wordt de zon gezien als de initiator van de bewustzijnsenergie van Leeuw. De zon is nu dus in het teken waar hij, zou je kunnen zeggen, het meest 'thuis' is. De precieze plek waar de maan en de zon bij elkaar komen en een nieuw impuls creëren spreekt van de kwaliteit 'zich naar anderen en zichzelf toe te willen bewijzen'.

10 augustus: Volle Maan in Waterman

10 augustus: Volle Maan in Waterman

De volle maan en de twee weken hiernaar kunnen ons bewustzijn verruimen. Een volle maan in Waterman heeft als overkoepelend thema het verruimen van je vermogen om geduldig en in acceptatie te zijn. Het sterteken is verbonden aan de gal. Dit deel zou je kunnen zien als je innerlijke rechter. Gal is bitter.  Verbitterdheid heeft  zijn oorsprong in problemen met de hartkwaliteit. Dit heeft veelal te maken met geloof in jezelf. Thema's zijn eigen verantwoording willen dragen maar ook graag controle willen hebben. De vraag die jij je kan stellen is 'Ga ik wel liefdevol met anderen om'. De kracht van de maan reinigt nu dit kanaal en schept bewustzijn zodat wij de archetypische energie van Waterman, de kosmische visionair, beter kunnen ontvangen en hier onze unieke kleur aan kunnen toevoegen. Deze keer richt zich de energie op het creëren van een gevoel van onverzettelijkheid.  

Praktische tips

Praktische tips

Thema: “Patience is a spirit that houlds you up until glory comes”. Orgaan: gal. Teveel druk op de gal(meridiaan) kan je ervaren in de bekkenregio, de lage rug, de heup gewrichten of door het hebben van migraine. Eten: licht en natuurlijk, zo min mogelijk vet. Groen ( fruit / groenten ) en zuur (b.v. yoghurt) zijn een aanrader. Drinken: warm water met wat citroen. Yogaoefening voor de gal: In staande positie beide armen omhoog gestrekt zo recht mogelijk! Handpalmen naar elkaar toe. Kijk naar voren. Bij inademing leun je zo ver als je kan naar rechts. Kijk voor je uit en voel de spanning die je creëert tot aan je linker voet. Kom omhoog met een krachtige scherpe uitademing en ga snel door naar crow pose met handen in losse fuisten. Met inademing kom omhoog en stretch weer door naar rechts. Blijf deze twee acties met de in- en uitademing 10 x herhalen. Pranayama om rustig te worden: Positie: easypose, linker hand op hartcentrum, rechter hand op knie in Gian Mudra. Focus: 3de oog. Adem: Inademen neus, uitademen neus, inademen mond, uitademen mond, inademen neus, uitademen neus, inademen mond, uitademen mond e.n.z.v. Effect: goed tegen depressie en slapeloosheid.

ALGEMENE TIP VOOR DE VOLLE MAAN

ALGEMENE TIP VOOR DE VOLLE MAAN

Rond de volle maan is het punt van schakelen in de cyclus. Het zaadje kan nu tot bloei komen. Met een wakker interesse in jezelf en de ander kan je nu tot belangrijke inzichten komen. Wees je eigen wolf die de maan bezingt en creëer je eigen Maan Magie!