• De maan staat symbool voor onze kracht om vanuit een ritmische dans het leven te ervaren.

  maanmagie

 • Elke nieuwe maan is het symbool van een nieuwe impuls die wij van het leven ontvangen.

  maan kracht

 • Elke volle maan staat symbool voor de mogelijke bewustzijnsverruiming van de tot vorm gegroeide impuls.

  Maan transformatie

 • De maan is de wijze vroedvrouw voor alle wezens op aarde. Onze prachtige maan geeft aan ons aanwijzingen en ondersteuning om elke maand opnieuw een authentiek stuk bewustzijn / gereedschap te baren en te integreren.

  Kosmische doula

25-08: Nieuwe maan in Maagd

25-08: Nieuwe maan in Maagd

Tijdens deze maan cyclus bevindt zich de zon in het teken van Maagd. Ons dunne darm is verbonden aan dit sterteken. Onderscheid kunnen maken tussen puur en niet puur of authentiek en onecht zijn de thema's. 'Keep it simple' is de oplossing. Een vertaling van de archetypische energie van maagd is o.a.: De toegewijde priester / priesteres. Dienaar van de aarde. De precieze plek waar maan en zon deze keer bij elkaar komen en een nieuw impuls creëren is verbonden met de kwaliteit om innerlijke kracht te genereren. Door verbinding met andere leefvormen kunnen we nu diepe kameraadschap ontwikkelen met andere bewustzijnsvormen.

9 september: Volle Maan in Vissen

9 september: Volle Maan in Vissen

Rond volle maan en de twee weken hiernaar kunnen wij ons bewustzijn verruimen. Een volle maan in Vissen heeft als overkoepelend thema het loslaten van oude patronen mbt reactie vanuit woede. Het sterteken is verbonden aan de lever. Te weinig ruimte geeft spanning op dit orgaan. Woedende emoties en explosieve uitbarstingen zijn het gevolg. Je lever zou je ook kunnen zien als je innerlijke generaal van het leger. De kracht van de maan reinigt nu dit kanaal en schept bewustzijn zodat wij de archetypische energie van Vissen, de mystische en empathische visionair, beter kunnen ontvangen en met authenticiteit inkleuren. Want alleen een empathische en naar verlichting strevende generaal is een betrouwbare aanvoerder. Deze keer richt zich de volle maan energie op het creëren van aansluiting aan natuurlijke ritmes en / of collectieve rituelen voor gemeenschappelijke piekbelevingen.  

Praktische tips

Praktische tips

Thema: “Heel je woede met creatieve expressie kracht ”. Orgaan: lever. Hoe dichter we nu bij de volle maan komen hoe meer we bij disbalans een of meer  van deze symptomen kunnen waarnemen: Pijn aan je voeten / voetzolen; gespannenheid in borst of tussen je schouders; misselijkheid en / of slechte spijsvertering; prikkelbaarheid of een korte lont; oogproblemen. Eten: licht en natuurlijk, zo min mogelijk vet. Groen ( fruit / groenten ) en zuur (b.v. yoghurt) zijn een aanrader. Yoga oefeningen voor de lever (en gal): In staande positie beide armen omhoog gestrekt zo recht mogelijk! Handpalmen naar elkaar toe. Kijk naar voren. Bij inademing leun je zo ver als je kan naar rechts. Kijk voor je uit en voel de spanning die je creëert tot aan je linker voet. Kom omhoog met een krachtige scherpe uitademing en ga snel door naar crow pose met handen in losse vuisten. Alle buikspier oefeningen zoals de 'stretchpose' zijn nu ook behulpzaam.

wekelijkse les afgestemd op de maancyclus

wekelijkse les afgestemd op de maancyclus

Woensdag 18.15 tot 19.45, Locatie: Yoga Lifestyle Studio, Groenburgwal 9 G, Amsterdam Centrum. TARIEVEN: Proefles – 10 euro, 2e les gratis. Losse les – 12 euro, 10 ritten kaart - 100 euro ( 6 maanden geldig ).