• De maan staat symbool voor onze kracht om vanuit een ritmische dans het leven te ervaren.

    maanmagie

  • Elke nieuwe maan is het symbool van een nieuwe impuls die wij van het leven ontvangen.

    maan kracht

  • Elke volle maan staat symbool voor de mogelijke bewustzijnsverruiming van de tot vorm gegroeide impuls.

    Maan transformatie

  • De maan is de wijze vroedvrouw voor alle wezens op aarde. Onze prachtige maan geeft aan ons aanwijzingen en ondersteuning om elke maand opnieuw een authentiek stuk bewustzijn / gereedschap te baren en te integreren.

    Kosmische doula

23-10: Nieuwe maan eclips in Schorpioen

23-10: Nieuwe maan eclips in Schorpioen

Tijdens deze maan cyclus bevindt zich de zon in het teken van Schorpioen. Onze nieren zijn verbonden met dit sterteken. Het hoofdthema van dit orgaan zou je kunnen benoemen als " verhef jezelf en anderen!". De nieren zijn verbonden met onze creatieve energie, seksualiteit en passie. Thema's zijn: verandering durven aanbrengen, je grenzen accepteren, onveiligheid toelaten, persoonlijke groei in jezelf en je gevoel zoeken. De precieze plek waar maan en zon deze keer bij elkaar komen verwijst naar een impuls / kans om middels gretigheid ons sociale horizon en onze ervaringen te verruimen om nieuwe wegen en manieren van leven te ontdekken.

6 november: Volle Maan in Stier

6 november: Volle Maan in Stier

Deze volle maan in Stier heeft als overkoepelend thema 'wees stabiel maar niet star'. Het sterteken is verbonden aan onze dikke darm maar ook nek en keel. De dikke darm is het laatste station van het verteringsproces. Alles wat niet meer gebruikt kan worden wordt hier verzameld om vervolgens het lichaam te verlaten. Het wil ook zeggen dat je zaken van grote onzekerheid dient op te ruimen zonder gezichtsverlies of verwaarlozing maar met een hoge mate aan eigenwaarde. De dikke darm heeft ook te doen met zelfaanvaarding, zelfkennis. In algemene zin heeft de dikke darm alles te maken met de ruimte of de basis of eigenwaarde die iemand heeft of zichzelf niet toekent. De aspecten zijn: diepgewortelde onzekerheden, schuldgevoel, negatief denken. De stand van deze volle maan verwijst naar een mogelijkheid om ons karakter en moed te versterken om crises en sociale ambitie te kunnen dragen.  

Praktische tips

Praktische tips

Eten: ongeraffineerde producten, vooral rijst om afvalstoffen af te voeren Drinken: opwekkende thee, zoals groen met ginsengBalancerende meditatie: adem vier tellen in, houd vier tellen vast, adem vier tellen uit en houd weer vier tellen vast. Als je dit aandachtig doet, is één ronde vaak al genoeg voor meer innerlijke stabiliteit. Meer mag natuurlijk ook. Een yogaset voor de dikke darm vind je op de blog pagina.

wekelijkse les afgestemd op de maancyclus

wekelijkse les afgestemd op de maancyclus

Woensdag 18.15 tot 19.45, Locatie: Yoga Lifestyle Studio, Groenburgwal 9 G, Amsterdam Centrum. TARIEVEN: Proefles – 10 euro, 2e les gratis. Losse les – 12 euro, 10 ritten kaart - 100 euro ( 6 maanden geldig ).