• In opdracht vervaardigde portretten.

  SOUL CHARACTER DESIGN

 • Het design word persoonlijk voor jou gemaakt. Het is de vertaling van je authentieke krachten die jou als gereedschap dienen.

  Gevisualiseerde gereedschapskist

 • De tekening is gevuld met de kwaliteiten van je unieke krachten.

  Uniciteit

 • Het persoonlijke ontwerp komt samen met een tekst die het beeld vertaalt en informatie over jou geeft.

  Uitleg

 • De tekening word gemaakt met de intentie jou te versterken, te verheffen en te verbinden met je potentiaal.

  viering

 • Een gezamenlijke odyssee voor verlichting.

  avontuur

 • Mijn creatief werk is een romance met het bestaan.

  Passie

 • Soul Character Design is ontstaan vanuit jarenlange ervaring als kunstschilder en het beoefenen van yoga en meditatie.

  EXPERTISE

 • Met vertrouwen in het zelf en in het leven.

  Openheid

to the official side

Praktische informatie

Praktische informatie

MATERIAAL: Dik papyrus papier, oliekrijt en markers. MAAT: 70×100 cm (groter is mogelijk). Begeleidende tekst met uitleg van design + informatie van de geportretteerde: 5 - 6 pagina’s. TAAL: Keuze uit Nederlands, Engels of Duits. Prijs: € 575,- Hiervan gaat 10% naar een goed doel voor dieren. Het goede doel kan in overleg met de geportretteerde gekozen worden. DUUR: Het schilderen en schrijven duurt min of meer een maand in totaal. Levertijd komt hier nog bovenop.

De essentie

De essentie

Het beeld is een combinatie tussen een sjamanistische power design en een spirituele icoon. Met de sjamanistische aspect vier ik onze gemeenschappelijke oorsprong. Wij zijn allemaal kinderen van Moeder Aarde en dankzij haar zijn we allemaal broeders en zusters. De dieren en planten in het beeld reflecteren de wijsheid en de creatieve krachten van jou. Door het beeld eer ik jou en je broeders en zusters die dezelfde elementaire deugden delen. Het beeld vertaalt zo de unieke elementaire combinaties die ieder van ons heeft. Vanuit mijn ervaring kiest elke ziel heel precies het moment van geboorte voor het creëren van een perfecte mix van de elementen. Deze persoonlijke mix geeft net als de instrumenten van een ambachtsman karakter aan alle handelingen. De ‘elementaire gereedschapskist’ bevat alle hulpmiddelen die nodig zijn om de ziel te helpen in haar wens naar ‘overwinning’. Overwinning is actie waarin de behoeften van het zelf en het geheel met elkaar overeenkomen en de wensen van de ziel vervuld worden. Ik vertaal de elementaire krachten in beelden van dieren, soms planten, figuren en landschappen om de deugden terug te spiegelen aan de persoon die ik ‘portretteer’. Ik wens een ruimte te creëren waar de elementen hun schoonheid kunnen tonen. De tekening is gemaakt met de intentie de ander te versterken, te verheffen en te verbinden met de eigen, persoonlijke krachten. Met de mystieke figuren en aspecten van het beeld eer ik je kosmische oorsprong. Het goddelijke kan alleen in het unieke incarneren. Persoonlijke uniciteit is het kanaal dat het kosmische licht laat schijnen. De spirituele wezens zijn een symbolische vertaling van jou unieke mystieke licht dat ik in de verbinding met jou ervaar.

HET PROCES

HET PROCES

Het proces van het tekenen is intuïtief en gebeurd als eerste. Ik ‘channel’ het beeld door mij te verbinden met de elementaire origine van de te portretterende persoon. Deze werkmethode heb ik me in de afgelopen elf jaar verworven door middel van yoga en meditatie. Door het schrijven van de bijbehorende tekst over het design verbind ik het intuïtieve deel met de kennis en ervaring die ik in de laatste 15 jaar heb opgedaan in de astrologie. De tekst geeft uitleg over de dieren en dingen die in het ontwerp te zien zijn. Mijn eigen belevingen tijdens het tekenen en schilderen koppel ik met astrologische informatie die ik uit je geboortedatum kan halen. Ik werk met ‘shamanic evolutionary  astrology’. Deze hedendaagse holistische astrologische benadering geeft je enorm veel inzicht. Ik kijk o.a. naar de verlangens van de ziel in vorige levens en haar diepste vraagstukken van veiligheid. Je ontvangt informatie over wat je ziel in vorige levens heeft geleerd / weet en nu in dit leven als zelfbeeld en identiteit naar voren brengt. Ik vertel je wat in dit leven de ‘brandstof’ is in je zoektocht naar de waarheid. Ook hebben wij het over de energiebron die ongeblokkeerd hoort te stromen, je zielsverlangen en het thema waarmee jij je in dit leven hoort te balanceren. Je hoort wat de bedoeling van je ziel in dit leven is om te evolueren voorbij de oude patronen van veiligheid en de activiteiten die tot vervulling leiden en meer ....

Studie + ervaring

Studie + ervaring

STUDIES: Gerrit Rietveld Academie, Amsterdam Satnam Rasayan Healing Level I, Kundalini Yoga Teacher Training Level I + II.  SELECTIE EXPOSITIES: KunstRai Amsterdam | Museum Jena, Germany | Art Twente | Art Frankfurt | Artforum Berlin | Kunstraum, Berlin | Vrieshuis America Amsterdam | Multiple Art Fair, Düsseldorf | Gallery Lutz Fiebig, Berlin | Artfare Stokholm | Museum Van Bommel van Dam, Venlo | Kunsthal Rotterdam | W 139, Amsterdam | Beurs van Berlage, Amsterdam. STIPENDIA: Startstipendium van het Fonds voor Beeldende Kunsten. Basisstipendium van het Fonds voor Beeldende Kunsten-1. Basisstipendium van het Fonds voor Beeldende Kunsten-2.

Referenties

Referenties

GIJS: Zeer ontroerd was ik bij het in ontvangst nemen van het werk,en zeer ontroerd ben ik nog steeds, telkens wanneer ik het aanschouw.zo raak in beeldtenis en betekenis;daarmee een enorme ondersteuning op mijn levenspad.voor mijn gevoel draag ik het elke dag onder mijn arm met mij mee.RENE: De tekening is prachtig. In je zeer uitgebreide geschreven en mondelinge toelichting stel je ontzaglijk veel wezenlijke zaken aan de orde. Indrukwekkend. Ik zal er nog een lange poos op kauwen. WIENEKE: Wat ben ik blij met het schilderij dat Anne heeft gemaakt. Mijn eerste indruk was de fascinatie voor de kwaliteit en intensiteit van de kleuren. De witte stippen en de prachtige dieren. Bij het schilderij zat een brief van 4 A-viertjes met uitleg. Naast de symboliek van de dieren geeft zij advies en inzicht in karaktereigenschappen. Maar ook een visie over je levensdoel, of de weg die je bent ingeslagen. Daarnaast inzichten over je levenswond, je verdriet en wat het je kan brengen. De brief gaf mij een andere kijk op het schilderij en op het leven! EDITH EN DINY: Nog steeds zijn wij heel blij met de door jou gemaakte schilderijen. Heel knap dat jij, zonder ons ooit te hebben gezien en te kennen, ons geestelijk en innerlijk zo prachtig in beeld en vorm hebt weergegeven. Ik was ontroerd toen jij het mijne voor het eerst toonde. Ook bij Diny zag ik de ontroering toen zij haar schilderij te zien kreeg. En wat jij op papier hebt gezet klopt helemaal. Het is een prachtige gave die jij hebt gekregen.

Meer referenties

Meer referenties

ANNEMIEK: Op het eerste oog was het even wennen, en vreemd om oog in oog te staan met een schilderij wat een afspiegeling is van jouw potentieel. Waarschijnlijk ook omdat er zoveel kracht van uit gaat, waar ik zelf misschien nog niet in durfde te geloven. Ik heb er nu echt een relatie mee opgebouwd, het voelt nu helemaal als 'mijn' schilderij. Ik vind hem prachtig, krachtig en ik neem vaak de tijd om er even naar te kijken. Voor inspiratie en kracht. Hij past echt bij mij, ik herken me in de verschillende elementen en kwaliteiten van de totems. En het voelt als een ware uitnodiging om mijn kwaliteiten werkelijk aan de wereld te durven laten zien. En het mooie vind ik ook dat het qua kleur echt perfect matcht in mijn huis, ook al had Anne mijn interieur nooit gezien! MARIANNE: I have learned that in some cultures the children are given a song that will guide them and remind them of who they really are in times of need. It is a song of their soul, given in meditation to the mother before conception and sung by the whole community on every happy occation. Sometimes the community will also get together to sing for a person who has stepped wrong, done bad things to help remind the person of who they really are. For me I thought it was a wonderful present for my child, to receive a painting she can meditate on when she needs and that can be with her throughout her life. A reminder of who she is and the path she chose in life and a guide and reminder also to us to be better parents and to support her on the path she has chosen for herself in this life. This is the reason why I asked Anne to make a painting for our daughter. The day we received the painting we were overjoyed. It was such a beautiful, strong and colorful image. The text we received with it was very detailed and explained every aspect of the astrology and numerology and the path she has chosen for herself. We are very grateful to have this soulcharacter design as a guide in our lives.